Пълнени чушки с царевица

26/06/2009
от ТаняНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 057
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • чушки – сушени или замразени 10 - 12 бр.
  • лук – 1 глава
  • царевица – 200 гр.
  • маргарин – 40 гр.
  • целина – 50 гр.
  • домати – 3 бр.
  • чесън – 2 скилидки
  • мащерка
  • червен пипер – 1/2 ч. л.
  • копър – 1 стрък
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се заливат с вода и се оставят да набъбнат. Целината се измива, обелва се и се настъргва, лукът се нарязва на ситно и се задушават заедно на тих огън под капак.

Към задушените лук и целина се прибавят царевицата и нарязаните на ситно чесън и домати. Разбърква се, изчаква се да кипне и се овкусява с мащерка, сол и копър.

Малко преди плънката да се свали от огъня, която трябва да остане на мазнина, се поръсва и червеният пипер.

Чушките се пълнят с готовата плънка. Нареждат се в тавичка, заливат се с малко вода и се запичат за около 30 минути в умерена фурна.
подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар