Пикантен боб с ябълки

11/12/2013
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо528
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лук - 2 глави, нарязана на ситно
  • зехтин - 2 с.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • бахар - 1/2 ч.л., смлян
  • канела - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л., смлян
  • ябълки - 2 бр. почистени от семенната част и нарязани на едро
  • захар - 2 с.л.
  • боб - 2 чаши (350 г), бял, от консерва
  • вода - 1/2 чаша (125 мл), ако е необходимо
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган на умерена температура се запържа лукът за 2-3 мин. Добавят се подправките, като се внимава да не изгорят.

След това се слагат ябълките и захарта, като се държат на огъня около 5-10 мин.

Добавя се и бобът с достатъчно вода, за да покрие дъното на тигана. Овкусете със солта и черния пипер. Бобът се се сервира с ориз басмати.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Добре...
Добре...
20.01.2014 02:10
Добре...
1
0
Ебач на време
Ебач на време
20.01.2014 02:08
Ах, колко обичам пикантно и сладко. Идеално за е*авка с времето :) Ооооооох, даааааа! ОооООоооОоо!!!
Къхм, много вкусно, да
1
0
Вани
Вани
20.01.2014 02:04
Обожавам го!!! Бобец :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв