Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Желета»Желирани зеленчуци

Желирани зеленчуци

Желирани зеленчуци1 / 2
11/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 150 г зелен боб
  • грах - 150 грама
  • моркови - 2 бр. средни
  • гъби - 150 г (кафяви)
  • царевица - 3 бр. (варена, на зърна)
  • черен пипер - 1 щипка
  • бульон - 50 мл зеленчуков
  • мащерка - 5 стръка (листата)
  • желатин - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме зеленчуците, измиваме ги, нарязваме морковите и зеления боб по дължина (7-8 см) на лентички. Почистваме гъбите с четка и ги нарязваме на по-дебели парчета.

Поставяме да ври половин литър зеленчуков бульон, в който първо слагаме морковите, след това граха, зеления боб и гъбите за няколко минути, за да останат леко хрупкави. Поставяме в него малко пипер и мащерка. Бульонът трябва съвсем малко да покрива зеленчуците.

Накрая добавяме и зърната царевица. Отливаме малко бульон, забъркваме в него желатина и го изливаме върху супата, оставяме го почти да заври, но след това веднага го махаме от котлона.

Изливаме всичко в една купа, оставяме да изстине и го поставяме в хладилник да се втвърди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: