Запечен зрял фасул

12/12/2013
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене150 мин.
Общо160 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо691
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 300 г (зрял)
  • лук - 2 глави
  • олио - 10 с.л.
  • ориз - 2 с.л.
  • домати - 4 бр.
  • джоджен - 1 връзка
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате фасула. Задушавате ситно нарязания лук в олиото с малко вода. След като остане на мазнина, прибавяте ориза, червения пипер, сварения фасул и 2 ч.ч. вода.

Изсипвате в тава, прибавяте половината от нарязания джоджен, покривате с обелени и нарязани на кръгчета домати, поръсвате с останалия джоджен и лютите пиперки.

Запичате във фурна, докато оризът стане готов.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар