Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Яхния»Агнешко яхния с домати и лук

Агнешко яхния с домати и лук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Агнешко яхния с домати и лук1 / 2
12/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Страхотна агнешка яхния, с която ще впечатлите и най-претенциозните гости!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 700 г
  • моркови - 2 бр
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 3 глави
  • чушки - 2 бр,
  • домати - 8бр
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на порции и го пържите няколко минути в сгорещеното олио, лук и чесън, наливате малко вода, посолявате и поръсвате с червен пипер. Захлупвате ястието и го оставяте на умерен огън.

Щом продуктите поомекнат, прибавяте нарязаните чушки и задушавате 10 минути. Накрая сипвате настърганите домати и варите 5 минути, като бъркате непрекъснато.

Вашата агнешка яхния е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: