Джинджифилови котлети

12/12/2013
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне12 мин.
Готвене30 мин.
Общо42 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо547
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тофу - 500 г, твърдо
  • оцет - 3 с.л., ябълков
  • джинджифил - 2 с.л., настърган
  • кленов сироп - 2 с.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • лук - 1 връзка, пресен
  • царевично нишесте - 1 с.л., разтворено в 1/4 чаша вода
  • олио - 2 с.л., сусамово
  • соев сос - 1 к.л.
  • мазнина - растителна, за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тофуто се нарязва на парчета и се подрежда върху тавичка. Соевият сос, джинджифилът, оцетът, кленовият сироп, сусамовите семена и сусамовото олио се смесват.

С тази марината се заливат парченцата от тофу и се слагат в хладилника да престоят 1 нощ. На следващия ден се прехвърля маринатата в дълбок тиган и се добавя нарязаният на ситно лук и нишестето.

Вари се при постоянно бъркане на умерен огън, докато сместа се сгъсти. Мазнината се загрява и се пържат котлетите от тофу, след което се подреждат в плато и се заливат с готовия вече сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар