Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Чорба от Зографския манастир

Чорба от Зографския манастир

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Чорба от Зографския манастир1 / 2
16/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • боб - 1/2 ч.ч.
  • леща - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 гл.
  • праз - 1 стрък лук
  • картофи - 2 бр.
  • зехтин - 5 с.л.
  • магданоз - 1 вр.
  • оцет - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме боба и лещата и ги сваряваме до полуомекване.

Прибавяме зехтина и нарязаните на дребно лук, моркови, праз и картофи.

Варим на умерен огън докато зеленчуците омекнат - около 20 - 30 мин.

Преди отстраняване от огъня посоляваме чорбата.

Поднасяме я поръсена с магданоз и овкусена с 1/2 - 1 с.л. оцет на порция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: