Продълговат кекс с ядки и портокали

13/12/2013
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 198
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се киснат в топлата вода около 20 мин., след което се изцеждат добре и подсушават. Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Маже се продълговата, кексова форма за печене (21 x 11 см).

Постила се с алуминиево фолио и се намазва с масло, като се оставят краищата му да висят. В голяма купа се пресява брашното и бакпулвера. Постепенно се добавят млякото, яйцето, маслото, брендито, мармаладът и портокаловата кора.

Получената смес се смесва с бадемите, лешниците и стафидите и се прехвърля във формата за печене. Пече се около 45-55 мин. С помощта на фолиото се изважда кексът и се оставя да изстине напълно. Сервира се с допълнително мармалад за мазане.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар