Задушена бамя по гръцки

14/12/2013
LiLi
отLiLiНовак
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 721
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • бамя - 450 г
  • домати - 230 г
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 150 г
  • захар - 1 ч.л.
  • винен оцет - 1 ч.л. бял
  • черен пипер
  • сол
  • магданов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте бамята, след което я оставете да се отцеди и я подсушете. Посолете я обилно и я оставете поне 30 минути, за да си пусне сока.

Бланширайте доматите за няколко секунди във вряла подсолена вода, обелете ги и ги нарежете на кубчета. Загрейте зехтина и запържете до омекване ситно нарязания лук. Добавете доматите, оцета и захарта и варете на тих огън до сгъстяване на соса.

Изплакнете бамята от солта, подсушете я и я добавете към доматения сос. Задушавайте поне 60 минути на тих огън, като от време на време разтърсвате, за да не загори. При нужда може да добавите още малко вода.

Свалете от огъня, поръсете с магданоз и оставете поне 30 минути под похлупак, след което задушената бамя е готова за поднасяне.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!