Грис халва с ядки

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Грис халва с ядки1 / 3
14/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • грис - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ядки - 1 ч.ч. орехи, кедрови ядки или микс по избор
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата за сиропа се кипва, заедно със захарта до разтварянето ѝ.

След като се свали от огъня, се добавят ванилията и канелата. Олиото се загрява и грисът се запържва, докато стане кафяв.

Отстранява се от огъня и се залива със сиропа. Връща се отново на огъня, до сгъстяване.

След като е леко изстинала, сместа се оформя на топки между 2 лъжици, като се прехвърля от едната лъжица в другата. Подреждат се в кръг топки във всяка чинийка и се покрива с орехи или друг вид ядки.

Прави се украса по желание и грис халвата се поднася напълно охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: