петък, 24 октомври

Агнешко шкембе чорба

Публикувана от:
Видяно: 10 418 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Чорби
Рецепта за Агнешко шкембе чорба
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2-3

Необходими Продукти

  • агнешко шкембе - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с. л.
  • масло - 2 с. л.
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • яйца - 2 бр.
  • оцет - 2 - 3 с. л
  • чесън - 6 скилидки
  • сол
  • магданоз

Приготвяне на Агнешко шкембе чорба

Изчистваме и измиваме в студена вода агнешките шкембета и слагаме да се варят в 7 - 8 чаши подсолена вода. Когато шкембетата поомекнат напълно, изваждаме ги да се поохладят, а бульона прецеждаме.

Запържваме ситно нарязания лук и брашното в маслото, когато се позачерви лукът, прибавяме червения пипер, разреждаме запръжката с част от бульона и изсипваме в тенджерата.

Нарязваме шкембетата на дребно парчета, прибавяме ги към чорбата и варим още 10-тина мин.

Застройваме с яйцата, оцет и счукания чесън. При поднасяне поръсваме в чинията по малко ситно нарязан магданоз.

4.1 от 7 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Вкусна и бърза рецепта за Агнешко шкембе чорба. Намери ли това, което търсиш? Прегледай другите ни специалитети за Агнешко шкембе чорба. Изпробвани рецепти от българската и интернационална кухня. Препоръки как да сготвим Агнешко шкембе чорба в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.