Агнешко шкембе чорба

23/04/2009
от АниНовак
"Предложението на Ани наистина ни заинтригува и в най-скоро време ще го пробваме "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 462
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко шкембе - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с. л.
  • масло - 2 с. л.
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • яйца - 2 бр.
  • оцет - 2 - 3 с. л
  • чесън - 6 скилидки
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме в студена вода агнешките шкембета и слагаме да се варят в 7 - 8 чаши подсолена вода. Когато шкембетата поомекнат напълно, изваждаме ги да се поохладят, а бульона прецеждаме.

Запържваме ситно нарязания лук и брашното в маслото, когато се позачерви лукът, прибавяме червения пипер, разреждаме запръжката с част от бульона и изсипваме в тенджерата.

Нарязваме шкембетата на дребно парчета, прибавяме ги към чорбата и варим още 10-тина мин.

Застройваме с яйцата, оцет и счукания чесън. При поднасяне поръсваме в чинията по малко ситно нарязан магданоз.

подобни рецепти тук

5 3
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар