Телешка шкембе чорба

21/10/2011
от ПепиНовак
"Старите майстори знаят, че най-вкусната шкембе чорба е с крехко телешко шкембе. Затова ви подготвихме тази шкембе чорба по класическа рецепта"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79 657
  • Преглеждания за месеца1056
  • Преглеждания за седмицата233
  • Коментирана18 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Измиваме добре шкембето, обилно със студена вода, след което го киснем 1 - 2 часа в подсолена вода, изплакваме, попарваме с кипяща вода и остъргваме веднага от двете страни, измиваме го наново и слагаме да се вари в подсолена вода, когато омекне добре, изваждаме го, нарязваме го на парчета.

Бульонът продължава да ври на силен огън 15 - 20 мин., като му се добавя малко мазнина, червен пипер и чаша прясно мляко, шкембето се връща в тенджерата и се дърпа от огъня.

Сервира се с приготвен отделно счукан чесън с оцет.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 5
3 6
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

а
а
11.02.2016 08:31
незнам много хора коментират без да знаят за какво говорят в Асеновград имаше шкембежийница известна в цвл свят от къде ли не идваха да хапнат шкембе при Г ривата от Пловдив идваха сутрин за закуска
9
2
никнай
никнай
11.02.2016 00:06
Пепи, хич да не ти пука какво пишат "разбирачите' по-долу. Рецептата ти е добра а и всички други рецепти изписани тук от "разбирачите' са също добри - въпрос на вкус и традиции.
Само нещо да те корегирам - "телешко шкембе - 1 бр." не е мерна единица. В рецептите се рабити с мерки - грамове и милилитри.
2
2
Нико
Нико
10.02.2016 23:56
Аз запържвам червения пипер в краве маслол
19
3

Виж всички коментари или напиши такъв