Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Самоковски сарми с кисело зеле

Самоковски сарми с кисело зеле

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Самоковски сарми с кисело зеле1 / 2
17/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
14
"Тези самоковски сармички стават малки, изящни и страшно вкусни, в което няма защо да ви убеждаваме. Вижте сами"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1.5 кг.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • целина - 2 гл.
  • грах - 1 ч.ч (консерва)
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 вр.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и нарязваме на кубчета картофите, морковите и целината. Задушаваме ги с мазнината и малко вода до омекване.

Прибавяме към задушените зеленчуци граха, червения пипер, яйцата, ситно нарязания магданоз, черния пипер, чубрицата и солта.

Завиваме сарми от зелевите листа и приготвената плънка. Нареждаме сармите в дълбока тенджера и ги заливаме с 1 ч.ч. зелев сок и 1 ч.ч. вода.

Ястието се готви на умерен котлон за двайсетина минути.

Самоковските сарми с кисело зеле са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: