Преславска яхния с петел

16/12/2013
Анонимен
отАнонименНовак252
"Да приготвиш петел изисква майсторство и любов към кулинарията! Ние знаем, че вие ще ни изненадате с невероятни резултати! Споделете с нас това приключение!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 839
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в маслото до омекване.

Прибавяме последователно към него червения пипер, настърганите на едро ренде домати, нарязаното на порции месо, 1-2 к.ч. топла вода и сол. Оставяме яхнията на умерен огън докато месото омекне.

След като месото е сварено, размиваме препеченото брашно в 2-3 с.л. вода и заедно с черния пипер и доматеното пюре ги прибавяме към яхнията.

Разбъркваме и оставяме на котлона за още десетина минути на умерен огън. Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар