Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Преславска яхния с петел

Преславска яхния с петел

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Преславска яхния с петел1 / 2
16/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6-8
"Да приготвиш петел изисква майсторство и любов към кулинарията! Ние знаем, че вие ще ни изненадате с невероятни резултати! Споделете с нас това приключение!"

Необходими Продукти

  • петел - 1 кг.
  • лук - 10 - 12 глави
  • домати - 2 - 3 бр.
  • масло - 125 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л. (препечено)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в маслото до омекване.

Прибавяме последователно към него червения пипер, настърганите на едро ренде домати, нарязаното на порции месо, 1-2 к.ч. топла вода и сол. Оставяме яхнията на умерен огън докато месото омекне.

След като месото е сварено, размиваме препеченото брашно в 2-3 с.л. вода и заедно с черния пипер и доматеното пюре ги прибавяме към яхнията.

Разбъркваме и оставяме на котлона за още десетина минути на умерен огън. Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: