Пържени чорбаджийски чушки с оцет и чесън

16/09/2011
Мария
отМарияНовак
"Радост за очите и предизвикателство за небцето!"
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо57 469
  • Преглеждания за месеца1387
  • Преглеждания за седмицата135
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • чушки – чорбаджийски 2 кг.
  • моркови – 1 кг.
  • оцет – 700 мл.
  • захар – 350 гр.
  • вода – 350 мл.
  • сол – 70 - гр.
  • черен пипер – 10 гр.
  • копър – 2 връзки
  • целина – 1 глава
  • чесън – 2 глави
  • олио – 300 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките и отрежете дръжките им.

Загрейте олиото на котлона и запържете чушките в него. Настържете морковите, целината и копъра нарежете на дребно и ги объркайте със запържените и отцедени чорбаджийски чушки.

Наредете в малки бурканчета, като помежду слагате скилидки чесън и черен пипер.

Оцетът, захарта, водата и солта сварете и с горещата смес залейте бурканите.

Затворете с капачки и стерилизирайте 5 мин от завирането.
подобни рецепти тук

5 9
4 7
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар