Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печен петел по Килифаревски

Печен петел по Килифаревски

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Печен петел по Килифаревски1 / 2
30/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6-7

Необходими Продукти

  • петел - 2 кг
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 гл.
  • домати - 4 - 5 бр.
  • чесън - 4 ск.
  • захар - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме навсякъде измитият и изчистен петел и го слагаме във фурна, в тавичка с малко мазнина, да се запече.

Нарязваме на дребно лукът и го задушаваме с останалата мазнина и малко вода до омекване.

Прибавяме настърганите на едро ренде домати, накълцаният чесън, захарта и размитата в 1 с.л. вода канела. Задушаваме за 6-8 минути, посоляваме и изсипваме сместа при петела.

Печем в умерена фурна, като от време на време поливаме петела със соса от тавичката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
43
31
20
10
Дай твоята оценка: