Сарми от липови листа

10/02/2014
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 156
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука и го пържите до златисто. Добавяте ориза. Посолявате и сипвате 1 к.ч. топла вода. След 5-6 минути прибавяте магданоза и копъра.

Сваляте от огъня. Когато смета поизстине, свивате сармички в липовите листа. Нареждате ги в тенджера и наливате вода, колкото да ги покрие.

Варите, докато се свари ориза и заливате готовото ястие с разтопеното масло.
подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
15.05.2016 15:14
Нещо ново относно сърмичките.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв