Сарми от липови листа

10/02/2014
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо815
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Нарязвате лука и го пържите до златисто. Добавяте ориза. Посолявате и сипвате 1 к.ч. топла вода. След 5-6 минути прибавяте магданоза и копъра.

Сваляте от огъня. Когато смета поизстине, свивате сармички в липовите листа. Нареждате ги в тенджера и наливате вода, колкото да ги покрие.

Варите, докато се свари ориза и заливате готовото ястие с разтопеното масло.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена Асенова-Писева
Нещо ново относно сърмичките.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв