Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Желирана риба

Желирана риба

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Желирана риба1 / 2
10/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Интересно, лесно за приготвяне и много ефектно предястие с риба, което ценителите на добрата кухня ще оценят"

Необходими Продукти

  • риба - бяла 400 гр. или друг вид
  • бульон - рибен 200 мл.
  • зеленчуци - 200 гр. по избор
  • лук - 1 глава
  • маруля - листа зелена салата
  • магданоз
  • желатин - 10 гр.
  • орехи - 20 гр.
  • хрян - настърган 1/2 чл.
  • лимони - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената риба се сварява в подсолена вода, към която са прибавени олиото и обелената цяла глава кромид лук. Нарязва се на дребни парчета сварената риба и обелените домати и лимон. Прибавят се ореховите ядки (цели) и хрянът и сместа се разбърква добре.

Желатинът се залива с хладка вода да набъбне, след което се разтваря на водна баня и се смесва с рибния бульон. Стените на подходящи чаши се обливат с част от бульона и рибната смес се разпределя в чашите. Долива се останалият бульон и пред ястието се оставя на хладно място да се стегне желатинът.

Преди сервирането чашите се потапят в топла вода и се обръщат върху листа от зелена салата.

Пред ястието се украсява с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
интересен начин за поднасяне на риба
11.04.2016 10:25