Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Варени овнешки кюфтенца

Варени овнешки кюфтенца

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Варени овнешки кюфтенца1 / 2
17/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Най-доброто приложение на овнешкото месо си оставят овнешките кюфтенца по наше мнение"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1 кг (смляно)
  • лук - 3 глави
  • брашно - 100 г оризово
  • магданоз - 2 връзки
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме, измиваме и настъргваме лука на едро ренде и го изстискваме от сока. Нарязваме магданоза на дребно.

Приготвяме кайма от смляното овнешко месо, изстискания лук, магданоза, оризовото брашно и сол - на вкус.

Оформяме кюфтенца като топки. Варим ги в бульон от кости, в който сме изстискали сока на лимона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: