Руло с мармалад

05/06/2009
Росица Ивановаот Росица ИвановаЧирак / Автор
"Заложете на класическата рецепта за руло с мармалад. Ние го обожаваме с ягоди, но сме чували, че и със смокини е чудно "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо41 724
  • Преглеждания за месеца866
  • Преглеждания за седмицата65
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 100 гр.
  • масло - 65 гр.
  • яйца - 5 бр.
  • пудра захар - 100 гр.
  • мармалад - 200 гр.
  • орехи - 100 гр.
  • канела - 1 ч. л.
  • пудра захар

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се брашното, разтопеното масло и накрая белтъците, разбити на сняг.

Сместа се изсипва в намазана с масло тавичка и се пече в умерена фурна.

Опечената платка се поставя върху кърпа, намазва се с мармалада, поръсва се с ореховите ядки и канелата и се навива на руло.

Като изстине, рулото се поръсва с пудра захар.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 0
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Живка Янкова
Живка Янкова
26.06.2013 16:36
Не можа да се навие,мирише на яйца и не е вкусно особено.Ужасно гадно е с две думи.
7
1
Дими
Дими
06.10.2010 05:22
Кърпата, върху която се поставя блата за рулото трябва да е леко влажна и го навиваш преди да е напълно изстинал.
0
0
tedy
tedy
18.05.2010 12:44
Много вкусно, но при навиването се счупи, защо ли ?
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв