Макарони Болонезе

17/12/2013
от Адриян ПавловНовак
"Дали любовта към пастата е диагноза или признак на добър вкус?"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 361
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете макароните в дълбока тенджера, така че водата да ги покрива. Добавете 1 с.л. сол и 2 с.л. зехтин и варете до готовност, като се съобразите с описанието на опаковката.

Загрейте 50 млл зехтин и запържете ситно нарязания лук до омекване. Добавете моркова, нарязан на мари кубчета и пресования чесън. Пържете още 3-4 минути, след което добавете телешката кайма и запържете, като внимавате да не стане на бучки. Пържете в продължение на 4-5 минути.

Сложете предварително пасираните домати, ситно нарязаната целина, червеното вино и подправките. Оставете соса да се вари около 15 минути на тих огън. Добавете черен пипер и сол на вкус.

Поднесете макароните обилно поляти със сос болонезе и богато поръсени със ситно настърган пармезан.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ирина Андреева Jolie
Перфектната рецепта,много точна и стриктна.Все пак най-любими са ми не с макарони,а със спагети :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв