Сладкиш с ягодово сладко

18/12/2013
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 790
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • конфитюр - 200 г, от ягоди
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л., бикарбонат
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - 1/2 пакетче
  • брашно - за меко тесто
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Конфитюрът се разбива с олиото, содата, ванилията и канелата.

Добавят се водата, ядките и брашното за меко, почти течно тесто. В намаслена тавичка се прехвърля сместа и се пече в предварително загрята фурна на умерена температура.

След като сладкишът изстине, се поръсва с пудрата захар.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 17:31
прилича на френска селска торта, много апетитно :)
0
0
ани
ани
12.02.2016 04:28
Ама хич не обичам каот няма грамаж на брашното,меко и рядко тесто са разлини неща!!!!!!!!
6
0
Наталиа Петрова
Аз го приготвям не с конфитюр, а със сладко с цели плодчета.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв