Мусака със соева кайма

18/12/2013
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 777
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевата кайма се залива с 2 ч.ч. вода и се оставя настрани за 15 мин., за да набъбне. Попарват се тиквичките във вряща вода за 2-3 мин., отцеждат се и се оставят встрани да се охладят. Задушава се лукът до омекване.

Добавя се соевата кайма, нарязаните на кубчета картофи, овкусява се се със солта, черния пипер и чубрицата. Сместа се изсипва в намаслена тавичка, налива се 1 ч.ч. гореща вода и отгоре се поръсват морковите.

Най-отгоре се подрежат нарязани на колелца тиквички и се поръсват със сол и черен пипер. Леко се напръсква ястието с олио и се слага в предварително загрята фурна на умерена температура. След като е готово, се поръсва с нарязания на ситно копър.

Загрейте мазнината за заливката, запържете брашното и разредете с млякото при непрекъснато бъркане. Залейте върху мусаката, поръсете галетата и запечете до лек загар.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар