Телешко в глинен съд

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Телешко в глинен съд1 / 2
16/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4-5
"Вълшебен вкус се крие под капака на глинения гювеч!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • лук - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 глави
  • масло - 150 г
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното от костите и тлъстините телешко месо се нарязва на по-големи парчета и се слага в пръстен съд. Върху него се поставят изчистените и нарязани на четири парчета глави на лука, обелените скилидки на чесъна, нарязаните на колелца моркови, дафиновият лист, черният пипер и маслото.

Ястието се посолява на вкус и се залива с виното и вода, толкова колкото да се покрият продуктите, похлупва се с пръстен капак, на който има малка дупчица, и се пече в умерена фурна около 2 часа, като капакът се замазва с тесто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Галина Неделчева
Галина Неделчева
Кафето и останалите напитки приготвени с него са само за хора, които имат изискан вкус и пият само истинско кафе!!!
10.11.2012 12:00