Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с чекане и булгур

Свинско с чекане и булгур

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свинско с чекане и булгур1 / 2
10/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 гр.
  • червено цвекло - чекане 2 глави, приготвено в саламура, като кисело зеле
  • булгур - 200 р.
  • чушки - сушени 5 бр. червени
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се слага на огъня да ври с малко мазнина, вода и сол на вкус.

Прибавя се цвеклото, настъргано на едро ренде и измито в топла вода. Водата се оставя, за да се подкисели при нужда ястието.

Като омекне месото, се слагат нарязаните чушки и булгурът.

Ястието се залива с малко вода и се вари на тих огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: