Супа от телешка глава

19/12/2013
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 966
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разсичате телешката глава на 3-4 парчета, заливате ги със студена вода и слагате да се варят. Щом водата заври, посолявате. След 1 час прибавяте лука, морковите, целината и дафиновия лист.

Когато месото започне да се отделя от костите, обирате го и го нарязвате, а бульона прецеждате и отново слагате на огъня. Щом бульонът заври, прибавяте обелените, изчистени от семето и настъргани домати.

След 10-15 минути прибавяте нарязаното месо и оставяте да заври, Застройвате супата с яйце и кисело мляко и поръсвате с черен пипер.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!