Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Каши»Лучена каша с яйца

Лучена каша с яйца

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Лучена каша с яйца1 / 2
19/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ей така, небрежно и по селски се готвят вкусните аламинути"

Необходими Продукти

  • лук - 5 - 6 стръка (зелен)
  • яйца - 4 бр
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука на ситно и леко го запържвате в сгорещената мазнина. Поръсвате с брашното и също го позапържвате. Прибавяте разбитите с млякото яйца и варите на тих огън, като постоянно бъркате.

Щом кашата добие необходимата гъстота, посолявате и отстранявате от огъня. Преди поднасяне поръсвате с черен пипер и наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка: