Вкусна гозба от патладжани

19/12/2013
"Сигурни сме, че телешкото месо и патладжаните са били създадени един за друг!"
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 849
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг
  • патладжани - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр (зелени)
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 6 бр.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на малки парченца, измивате го и го задушавате в подсолена вода, докато започне да се къса.

Обелвате патладжаните и ги нарязвате на кубчета или кръгчета. Осолявате ги и ги запържвате до зачервяване. Отново задушавате месото, заедно с нарязаните на ситно лук, моркови и чушки. Накрая прибавяте патладжаните, нарязания на филийки чесън и настърганите домати.

Подравяте на вкус с черен пипер, магданоз и сол и сварявате на огъня.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар