Кюфтета от слънчогледови семки

20/12/2013
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо806
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • слънчогледови семки - 200 г, смлени
  • моркови - 1 бр., настърган на ситно ренде
  • лук - 1 глава, нарязана на ситно
  • брашно - 1 с.л., пълнозърнесто
  • чесън - 1 скилидка, пасиран
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене, желателно е да бъде от гроздови семки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в сгорещено олио до омекване. Морковът, лукът и слънчогледовите семки се смесват в купа, добавят се чесънът, брашното, кимионът, кориандърът, черният пипер и солта.

Омесва се гладка смес, която се оставя настрани за час. Намаслява се тавичка, а от сместа се оформят плоски кюфтенца.

Всяка страна се пече около 10 мин. на предварително загрята фурна на умерена температура. Кюфтенцата се сервират със салата от домати със зехтин и босилек или друг вид салата по избор.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар