Пестил от джанки

01/08/2011
Дани
отДаниНовак
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 310
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • джанки – 5 кг.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистените и измити джанки се смачкват в дълбок съд и се варят на тих огън до превръщането им в каша, като непрекъснато се разбъркват.

Отделят се костилките, след което варенето продължава. Когато кашата започне да се втвърдява, тя се изсипва върху дъска и с помощта на дървена лъжица или лопатка се разстила на пласт, дебел около 1 пръст.

Суши се на слънце, докато се "заскрежи", т. е. покрие с бели захарни кристали.подобни рецепти тук

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар