Чили боб по мексикански

21/12/2013
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 643
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава, на ситно, нарязана
  • зехтин - 1 с.л.
  • чили - 1/2 ч.л., на прах
  • кимион - 1/2 ч.л., смлян
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 1 скилидка, леко намачкана
  • домати - 1 ч.ч. (250 г), от консерва
  • лимони - 1 бр., половината на сок
  • боб - 425 г от консерва

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина на умерена температура. Добавя се чилито, кимионът, солта и пиперът. Бърка се 1 мин., докато подправките отделят аромата си.

Добавя се чесънът, доматите и лимоновият сок и се оставя да къкри на тих огън около 3 мин., като се разбърква от време на време.

Добавя се бобът, похлупва се и се държи на огъня около 25 мин.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти