Свински хапки пане

21/12/2013
Mirella
отMirellaНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 569
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г плешка или бут
  • олио - 1 ч.ч.
  • нишесте - 2 с.л.
  • соев сос - 2 ч.л.
  • бяло вино - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от ципи или излишни тлъстини. Нарежете го на средно големи кубчета.

Разбийте нишестето с бялото вино и соевия сос. Оваляйте кубчетата месо в панировката и ги запържете до златисто в силно сгорещено олио. Извадете ги върху домакинска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.

Загрейте повторно олиото и запържете за втори път свинските хапки, така коричката им ще стане златиста и хрупкава.

Поръсете готовите хапки със сол и черен пипер и ги поднесете топли с гарнитура по избор.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар