Желе от дюли

03/07/2009
от СнежаНовак
"Топ десерт за любителите на ароматните дюли!"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8-10 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26 127
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

  • дюли - 4 кг.
  • захар - 1500 гр.
  • лимонена киселина - 1 ч. л.

Начин на приготвяне

Дюлите се почистват от мъха, измиват се и се нарязват на парчета, заливат се с вода (да се покрият) и се варят на тих огън до пълно омекване, след което се прецеждат.

Получената отвара се вари със захарта, докато се сгъсти. Прибавя се лимонената киселина, разтворена в малко вода. Варенето продължава още 5 минути.

Готовото пелте, още горещо, се изсипва в по - голям плитък съд.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 5
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар