Желе от дюли

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Желе от дюли
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7с Видео
03/07/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Топ десерт за любителите на ароматните дюли - желе от дюли, което се топи в устата!"

Необходими Продукти

  • За перфектното желе от дюли:
  • дюли - 4 кг.
  • захар - 1500 гр.
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се почистват от мъха, измиват се и се нарязват на парчета, заливат се с вода (да се покрият) и се варят на тих огън до пълно омекване, след което се прецеждат.

Получената отвара се вари със захарта, докато се сгъсти. Прибавя се лимонената киселина, разтворена в малко вода. Варенето продължава още 5 минути.

Готовото желе от дюли, още горещо, се изсипва в по - голям плитък съд.

Научи също как се сушат дюли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
46
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудихме се какво да правим с толкова дюли и това рецепта ни дойде точно на време. Получи се много вкусно желе.
25.04.2023 10:54
1
Анонимен
Анонимен
Прекрасно желе от дюли се получи. Препоръчвам рецептата, който не е сигурен в себе си, да гледа и видеото.
28.03.2023 07:45
Виктория Бурова
Виктория Бурова
Изглежда вкусно
05.11.2020 19:41