Винени кифлички с орехови ядки

21/12/2013
Ivanka
отIvankaНовак252
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции48 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 912
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в съд бялото вино, захарта и олиото, след което на тънка струйка прибавяме брашно с разбъркване, докато се образува средно твърдо тесто.

Замесваме тестото и го разделяме на 6 топки, които разточваме на кори с дебелина 5 мм.

Получените кори разрязваме - всяка на 8 триъгълника - като пица, и слагаме в парчетата плънка от обърканите орехи, захар и канела.

Завиваме кифлички, които нареждаме в омаслена и поръсена с брашно (или покрита с хартия за печене) тавичка.

Печем кифличките в предварително загрята умерена фурна, без да се зачервяват.

Още топли, кифлички се овалват в пудра захар, смесена с ванилия и се нареждат в поднос.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар