Мусака с гъби

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Мусака с гъби1 / 2
21/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-6
"За да впечатлите гостите, направете тази мусака с гъби"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг, пресни
  • домати - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • мазнина - 4 с.л., растителна
  • галета -
  • джоджен - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и режат на филийки. Лукът и доматите също се режат на филийки. Лукът и гъбите се смесват и овкусяват със солта и черния пипер.

В намаслена тавичка се подреждат - ред гъби с лук, пласт домати. Поръсва се с накълцаните магданоз и джоджен и отново, в същия ред, до изчерпване на продуктите.

Най-горният пласт трябва да е от доматите, мазнината и малко вода. Ястието се поръсва с галета и се пече на умерена температура до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Баш Майстора
Баш Майстора
Много хубава рецепта
13.03.2022 20:39