Кекс с карамелизирани круши

21/12/2013
Илария
отИларияМастър Шеф37311203
Приготвяне25 мин.
Готвене1 мин.
Общо26 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 415
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 190 градуса, маже се намаслена тава 23 см.

Карамелизирани круши:
Крушите се слагат в купата с водата и лимоновия сок за 5 мин. Маслото със захарта се разтопяват в голяма тенджера на умерена температура, като се прибавят крушите. Държат се на огъня около 15-20 мин. или докато се карамелизират. Оставят се да се охладят.

Блата:
Пресяват се брашното и бакпулверът. Добавят се джинджифилът и чилито на прах. Маслото, захарта и лимоновата кора се разбиват, докато се получи крем. Добавят се яйцата докато се смесят, добавят се и сухите съставки и киселото мляко и се разбърква отново.

Крушите се подреждат във формата за печене със закръглената страна на долу. Върху тях се изсипва течността, останала от карамелизирането им и се добавя тестото.

Пече се около 45-55 мин., или до пълна готовност. Оставя се да се охлажда във формата 5 мин., след което се изважда от формата за печене.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар