Желирано телешко печено

08/01/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо802
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се поръсва черния пипер и солта, слага се в тава, полива се с мазнината и се долива една чаша вода. Пече се на умерена фурна, като често се полива със соса, който се образува при печенето.

Когато месото е наполовина готово, в соса се добавя горчицата, разредена с виното. Готовото месо се оставя да изстине, нарязва се на филийки и се нарежда в не много дълбок съд.

Върху него се нареждат нарязаните на кръгчета чушка и яйце. Бульонът се затопля и в него се разтваря желатинът. С тази смес се полива месото, за да се глазира. Сервира се студено.

подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар