Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Желирано телешко печено

Желирано телешко печено

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Желирано телешко печено1 / 2
08/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • мазнина - 100 г
  • бяло вино - 100 мл
  • горчица - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр. (сварено)
  • червени чушки - 1 бр.
  • бульон - 500 мл (от кубче) ж
  • желатин - 25 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се поръсва черния пипер и солта, слага се в тава, полива се с мазнината и се долива една чаша вода. Пече се на умерена фурна, като често се полива със соса, който се образува при печенето.

Когато месото е наполовина готово, в соса се добавя горчицата, разредена с виното. Готовото месо се оставя да изстине, нарязва се на филийки и се нарежда в не много дълбок съд.

Върху него се нареждат нарязаните на кръгчета чушка и яйце. Бульонът се затопля и в него се разтваря желатинът. С тази смес се полива месото, за да се глазира. Сервира се студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: