Стомна кебап с пресен лук

25/07/2014
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо871
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо – 1 кг
  • зелен лук – 2 връзки
  • чушки – 7 бр.
  • доматено пюре – 1 с.л.
  • магданоз – 2 връзки
  • брашно – 1 с.л.
  • джоджен
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • сол
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • олио – 100 мл
  • червено вино – 1 ч.ч.
  • за тестото
  • брашно – 200 г
  • вода
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на парчета. Добавят се нарязаните лук, чушки, магданоз и доматеното пюре, смесено с брашното.

Прехвърля се в глинен гювеч, поръсва се с черния пипер, солта, джоджена, червения пипер и се залива с олиото. Похлупва се и се оставя за едно денонощие.

Долива се виното и капакът се замазва с тесто, приготвено от брашно, вода и сол. Пече се в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар