Напкухен - немски козунак

29/12/2013
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 605
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една чаша от млякото се затопля и се разтваря маята. Добавя се малко захар и една чаша брашно. Разбърква се добре и се оставя на топло.

Маслото се разбива със захарта до побеляване. Добавят се солта и настърганата кора на лимона. Едно по едно се добавят и яйцата. Разбърква се добре и се добавя втасалата мая, захаросаните плодове и бадемите. Сипва се останалото брашно и се замесва тесто.

Прехвърля се в предварително намазани с масло и посипани с брашно форми. Оставя се на топло, докато се надигне тестото. Пече се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса. Готовите козунаци се обръщат, докато са още топли и се поръсват с пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар