Пълнено прасенце сукалче

07/01/2014
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410321
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 660
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасенцето се измива и се натърква с черен пипер и сол отвътре и отвън. Дробът се сварява в подсолена вода и се нарязва на дребно.

Лукът се нарязва на дребно и се задушава в олиото. Добавя се оризът и щом се запържи, се сипват стафидите, дробчетата, сол, черен пипер и бульонът.

Оставя се на слаб огън, докато оризът поеме течността. Добавя се нарязаният на ситно магданоз и със сместа се пълни прасенцето.

Зашива се, намазва се с маста и се пече на силна фурна, като се полива с получения при готвенето сос. Когато се изпече добре, се полива със сока на лимона и се напръсква с коняка.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!