Коледен кравай

25/12/2013
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Традицията повелява за Коледа трапезата да е богата, а в центъра ѝ да има пита или още по-добре - този разкошен коледен кравай "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 828
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 400 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло – 125 г
  • сол - 2/3 с.л.
  • мая – ½ кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малко мляко се затопля и в него се разтваря маята.

Брашното се пресява два пъти и се добавя маята, разтопеното масло, солта и останалата част от мляко.

Тестото се омесва и се оставя на топло. Когато се надигне, се оформя кръгъл кравай и се слага в намазана с масло тава.

Пече се на умерена фурна.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар