Пълнена печена пуйка

22/12/2013
Ivanka
отIvankaНовак252
"Всяка пуйка си мечтае да бъде приготвена по тази рецепта, наскоро откриха група учени - лакомници "
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции12-14
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 624
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • пуйка - 2 кг (с дреболии)
  • лук - 1 гл.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • стафиди - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригодяваме сместа за пълнене на пуйката, като първо сваряваме дреболиите в подсолена вода, след което ги нарязваме на дребно.

Нарязваме лукa на ситно и го задушаваме в част от мазнината до омекване.

Прибавяме към омекналия лук ориза и нарязаните дреболии, добавяме бульон и варим до полунабъбване на ориза.

Прибавяме стафидите и черния пипер към свалената от огъня смес. Пуйката се осолява отвътре и отвън, и се пълни с приготвената плънка. Зашива се с конец.

Слагаме пълнената пуйка в намазана с мазнина тава, поливаме с бульон (от сварените дреболии) и печем във фурна. По време на печенето, поливаме пуйката от време на време с отделения в тавата сос.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар