Петел с кисело зеле

Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
22/12/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо2 180
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • петел - 1 бр.
  • кисело зеле - 2 кг.
  • сланина - 200 г
  • червени чушки - 4 - 5 бр. сухи
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - ½ ч.ч.
  • черен пипер
  • сол

Приготвяне

Петелът се измива и нарязва на едри парчета, които се сваряват в леко подсолена вода. Зелето се нарязва и се задушава в олиото. Добавят се чушките, червеният и черният пипер.

В дълбока тенджера се изсипва част от зелето, нареждат се парчетата месо и се покрива с останалото зеле и нарязаната сланина.

Задушава се до пълно омекване на месото и зелето. Прехвърля се в тава и се запича в умерена фурна.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с