Петел с кисело зеле

22/12/2013
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 042
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • петел – 1 бр.
  • кисело зеле – 2 кг.
  • сланина – 200 г
  • червени чушки – 4 - 5 бр. сухи
  • червен пипер – 1 с.л.
  • олио – ½ ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петелът се измива и нарязва на едри парчета, които се сваряват в леко подсолена вода. Зелето се нарязва и се задушава в олиото. Добавят се чушките, червеният и черният пипер.

В дълбока тенджера се изсипва част от зелето, нареждат се парчетата месо и се покрива с останалото зеле и нарязаната сланина.

Задушава се до пълно омекване на месото и зелето. Прехвърля се в тава и се запича в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар