Петел с кисело зеле

22/12/2013
Анонимен
отАнонименГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 786
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петелът се измива и нарязва на едри парчета, които се сваряват в леко подсолена вода. Зелето се нарязва и се задушава в олиото. Добавят се чушките, червеният и черният пипер.

В дълбока тенджера се изсипва част от зелето, нареждат се парчетата месо и се покрива с останалото зеле и нарязаната сланина.

Задушава се до пълно омекване на месото и зелето. Прехвърля се в тава и се запича в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар