Курбан с агне

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Курбан с агне1 / 2
30/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • агне - 1 бр.
  • зелен лук - 4 - 5 връзки
  • магданоз - 1 връзка
  • ориз - 1 ½ ч.ч.
  • мазнина - 2 ч.ч.
  • джоджен
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карантията на агнето се измива добре, нарязва се и се сварява в подсолена вода. В част от мазнината се задушава нарязаният лук и подправките.

Добавя се оризът и малко бульон от варенето на дреболиите. С тази смес се пълни предварително измитото и посолено отвън и отвътре агне.

Зашива се, за да не изпадне плънката. Агнето се намазва с останалата мазнина и се поръсва с червен пипер. Запича се в голяма тава, на дъното на която са наредени напречно пръчки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: