Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли със сливи

Свински пържоли със сливи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свински пържоли със сливи1 / 2
25/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Оказва се, че най-добрият приятел на свинските пържоли съвсем не са пържените картофки, а сините сливи"

Необходими Продукти

  • свинско месо - пържоли 4 бр.
  • сини сливи - сушени 400 гр.
  • бяло вино - сухо 2 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • сметана - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете сливите от костилките и ги накиснете във виното една нощ преди да започнете да готвите ястието. На следващия ден сварете сливите във виното за 30 минути.

Отделно в олиото изпържете от двете страни поръсените с черен пипер и сол пържоли. Извадете ги и в останалата мазнина изсипете виното, в което са киснали сливите. Сложете сметаната и добавете сол и черен пипер на вкус.

Залейте пържолите с получения сос и ги сервирайте заобиколени от сливите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: