Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Домашна босилекова паста с домати

Домашна босилекова паста с домати

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Домашна босилекова паста с домати1 / 2
06/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • босилек - 1 връзка, пресен, накъсан
  • зехтин - 4 с.л.
  • брашно - 1 2/3 (250 г)
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чери домати - 500 г, нарязани на половинки
  • чесън - 1 скилидка
  • маслини - 1 ч.ч. (100 г), без костилките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Босилекът и 1 с.л. от зехтина се блендират до получаването на гладка смес. Брашното се пресява в купа, добавят се яйцата, босилковото пюре и щипка сол, за да се получи твърдо тесто.

Меси се около 15- 20 мин., за да бъде тестото еластично. Покрива се и се оставя встрани да втасва около 30 мин. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност на тънка кора. Реже се на ленти с широчина 1 см.

Доматите и чесънът се запържват в останалия зехтин около 5 мин. Пастата се вари в подсолена и вряща вода до пълна готовност, около 3-4 мин. Изцежда се и се слага в съда със соса. Овкусява се със солта и черния пипер, добавят се маслините и се разбърква внимателно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: