Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Гювеч с ориз и лукчета

Гювеч с ориз и лукчета

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Гювеч с ориз и лукчета1 / 2
11/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лукчета - 20 - 25 (малки)
  • оцет - 3 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 1 1/2 к.ч.
  • ориз - 1 ч.ч. (непълна)
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате лукчета и ги разделяте разделяте по средата на кръст.Варите ги в подсолена вода, към която сте прибавили оцета.

Нарязвате на дребно лука и чесъна.Посолявате и запържвате. Сипвате 2 и половина чаши гореща вода заедно с доматеното пюре. Поръсвате с черен пипер и ситно нарязан магданоз и варите.

След това изсипвате яденето в тава и нареждате лукчетата отгоре, като гледате да потънат наполовина. Заливате с останалото олио и печете в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: