Задушен артишок

13/01/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 408
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • зехтин - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • магданоз - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, ситно нарязани
  • артишок - 12 бр., сърцевини, пресни или замразени, суров
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът и магданозът се запържват на слаб огън около 5 мин. Добавят се сърцевините на артишока и се поръсват със сол и черен пипер.

Изсипва се достатъчно вода, която да ги покрие напълно и се задушават на умерено силен огън около 10 мин., за да се изпари течността в съда. Ястието се сервира горещо.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар